Besøk av kongelig utnevnt hedersmann

Vår gode kollega Petter Aamo mottok tidligere i sommer den gledelige meldingen om at han hadde blitt tildelt Kongens fortjenstmedalje for sitt virke og engasjement som pedagog gjennom et langt og innholdsrikt yrkesliv. Det er først og fremst det yrkesfaglige engasjementet Petter er kjent for. Han jobbet i Fagopplæring i Fjellregionen i over ti år, før han etter en del overveiinger bestemte seg for å prøve seg på pensjonist-tilværelsen, nærmere åtti år. Petter tok sin master i yrkespedagogikk som 70-åring, og han var en kollega som var glødende opptatt av utvikling og styrking av yrkesfagene.

Vi i Fagopplæring i Fjellregionen ville sjølsagt gjøre litt stas på vår tidligere kollega ved å invitere på kaffe og bløtkake. Vi hadde en fin stund sammen, der det ble en del snakk om status og veien videre for yrkesopplæringen. Petter hadde mange gode minner å dele, og tankene gikk tilbake til de ungdommene han har fått gleden av å følge fram til fagbrev og et solid yrkesfaglig fotfeste i livet.

Det ser ut til at Petter har fått et visst grep om pensjonist-tilværelsen nå, og vi vil ønske han lykke til videre som aktiv pensjonist. Samtidig håper vi han vil fortsette å holde kontakten med oss i Fagopplæring i Fjellregionen som motivator og diskusjonspartner.