Hospitering

Vi er veldig godt fornøyde når våre medlemsbedrifter kan samarbeide for å heve nivået på opplæringen til lærlingene i vårt opplæringskontor. Dette skjer på flere fagfelt, og nå i april var det to institusjonskokk-lærlinger fra Tynset og Alvdal kommune som fikk hospitere på Stensaas Reinsdyrslakteri for å lære mer om partering av kjøtt og tilberedning av råvarer.

Veslemøy Løkken og Supawadee Pidtathayo er begge interessert i å bli så flinke som mulig i faget sitt, og de ble godt mottatt av lærling i kjøttskjærer-faget Jørgen K. Sorken, nyutdannet pølsemaker Helmer Sjøvold og de andre i Stensaas Reinsdyrslakteri. På slakteriet lærte de å beine ut lår, surre steiker, og skjære ut mørbrad og fileter med mer. På pølsemakeriet fikk de være med på å lage spekepølse.

Hospiteringen gikk over tre dager, og det var lærerike og nyttige dager for institusjonskokk-lærlingene. Takk til Stensaas Reinsdyrslakteri for at de tok så godt i mot gjestene!