Øving til fagprøve

Vi i Fagopplæring i Fjellregionen var så heldige å bli invitert til et tre retters festmåltid i kantina på Røros sykehus i mai. Anledningen var at lærling Azmera skulle ha en siste  halvårsoppgave før fagprøven. Alle lærlinger gjennomfører fagprøvelignende treningsoppgaver opp til flere ganger i løpet av læretida, og denne gangen var det Azmera som skulle få de siste detaljene på plass før fagprøven de første dagene i juni. Vi fikk servert nydelig og delikat presentert mat. Til forrett hadde Azmera lagd fiskekaker som ble servert på smørristet toast med syltet rødløk og salat. Hovedretten var kjøttkaker i brun saus med kålstuing, poteter og grønnsaker, og til dessert var det sitronfromasj med rød saus. Alt var velsmakende, og lærlingen hadde kommet vel i havn med planlegging, dokumentasjon og gjennomføring av arbeidsoppgaven. Vi fikk delta i vurderingen av hele arbeidsprosessen. Tusen takk, Azmera og Randi og alle dere på kjøkkenet på sykehuset, for at vi fikk bli med på dette.